Äppelkaka i långpanna
mojsan
mojsan

Äppelkaka i långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g Margarin (rumsvarmt)
  • 3 dl Strösocker
  • 4 Ägg
  • 4,5 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 dl Mjölk
  • 3-4 Äpplen
  • 2 msk Strösocker
  • 1,5 tsk malen Kanel

Beskrivning

    Ugn: 200 grader

    1) Rör margarin och socker poröst i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

    2) Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner de i bunken.

    3) Häll i mjölk och blanda om ordentligt.

    4) Klä en långpanna ( ca: 35x25 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten i långpannan.

    5) Kärna ur äpplena och skär i klyftor.

    6) Blanda socker och kanel i en liten skål. vänd äppelklyftorna i kanelsockret och tryck in dom lite lätt i smeten och strö över lite kanelsocker över hela smeten.

    7) Grädda i nedre delen ca. 30 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.