När livet ger dig äpplen, gör en äppelchutney (eller möjligtvis en äppelkaka) resonerade Håkan förra helgen, när han såg den stora påsen med äpplen vi fått hemlevererade av frugans arbetskamrat
1/2 tsk kardemumma. Skala och tärna äpplena fint, lägg i en kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ut fröna ner i kastrullen, lägg även i stången
Så med skafferiet fyllt av äppelmos,äppelchutney och torkade äppelringar, garderad ända tills nästa års skörd, ska jag nu baka en äppelpaj, och en riktigt smaskig sådan
Jag har passat på och gjort äppelmos och äppelchutney och en hel del äppelkakor förstås. 2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk kardemumma eller rivet skal av 1 citron, beroende på tycke och smak. 2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk kardemumma eller rivet skal av 1 citron, beroende på tycke och smak
Jag har gjort äppelmos, saft, äppelchutney, äppelpaj och äppelkaka. Krydda med vaniljpulver (äkta såklart), kardemumma gärna nystötta kärnor och socker
Jag har gjort äppelmos, saft, äppelchutney, äppelpaj och äppelkaka. Krydda med vaniljpulver (äkta såklart), kardemumma gärna nystötta kärnor och socker
1/2 tsk kardemumma. Skala och tärna äpplena fint, lägg i en kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ut fröna ner i kastrullen, lägg även i stången