Äppelchutney kardemumma recept

Susannes äppelchutney

Tillsätt lök, spansk peppar, kanel, kardemumma, ingefära och senapsfrön. gröna kardemummakapslar. Skala äpplen, lägg i kallt citronvatten (1 citron)
Susannes äppelchutney

Susannes äppelchutney

Tillsätt lök, spansk peppar, kanel, kardemumma, ingefära och senapsfrön. gröna kardemummakapslar. 1. Skala äpplen, lägg i kallt citronvatten (1 citron)
Äppelchutney

Äppelchutney

När livet ger dig äpplen, gör en äppelchutney (eller möjligtvis en äppelkaka) resonerade Håkan förra helgen, när han såg den stora påsen med äpplen vi fått hemlevererade av frugans arbetskamrat
Äppelchutney

Äppelchutney

Koka upp hackad lök lök, socker, ättika, chili och kardemumma. ½ msk hel kardemumma. Låt småkoka i cirka 10 minuter
Blåmögelost med äppelchutney

Blåmögelost med äppelchutney

1/2 tsk kardemumma. Skala och tärna äpplena fint, lägg i en kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ut fröna ner i kastrullen, lägg även i stången
Äppelpajen som alla pratar om!

Äppelpajen som alla pratar om!

Så med skafferiet fyllt av äppelmos,äppelchutney och torkade äppelringar, garderad ända tills nästa års skörd, ska jag nu baka en äppelpaj, och en riktigt smaskig sådan
Enklaste äppelkakan blir lätt en läcker toscatårta…

Enklaste äppelkakan blir lätt en läcker toscatårta…

Jag har passat på och gjort äppelmos och äppelchutney och en hel del äppelkakor förstås. 2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk kardemumma eller rivet skal av 1 citron, beroende på tycke och smak. 2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk kardemumma eller rivet skal av 1 citron, beroende på tycke och smak

Jennys Äppelkaka,

Jag har gjort äppelmos, saft, äppelchutney, äppelpaj och äppelkaka. Krydda med vaniljpulver (äkta såklart), kardemumma gärna nystötta kärnor och socker

Jennys Äppelkaka,

Jag har gjort äppelmos, saft, äppelchutney, äppelpaj och äppelkaka. Krydda med vaniljpulver (äkta såklart), kardemumma gärna nystötta kärnor och socker

Äppelchutney med plommon

Stöt kardemummakärnor till ett fint pulver. Tillsätt kardemumma, svartpeppar och malen ingefära. 3–5 kardemummakärnor

Äppelchutney

2 tsk kardemumma. Börja med att blanda alla ingredienserna till lagen och koka, utan lock, i cirka 10 minuter

Äppelchutney

5 tsk kardemumma. Hacka äpple och lök grovt och lägg i en kastrull. Pressa i vitlöken och tillsätt socker, ättika, vatten och kryddor

Blåmögelost med äppelchutney

1/2 tsk kardemumma. Skala och tärna äpplena fint, lägg i en kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ut fröna ner i kastrullen, lägg även i stången

Äpple

Länk till äppelchutney. Då brukar jag, ivrigt påhejad av barnen, sätta en sötad bulldeg med extra mycket kardemumma i