Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Har du inte prövat att göra äppelchutney. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i småbitar. Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin
Tillsätt resterande äpplen, syltsocker och torkade bär. syrliga äpplen. Skala äpplen, lägg i kallt citronvatten (1 citron). Skär äpplen i bitar ca 2x2 cm
Gör så här Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. 600 g äpplen. Receptet gäller för 1 liter 600 g äpplen 2 gula lökar 1 dl rårörsocker ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt ½ dl russin
Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
) Jag har länge varit nyfiken på att göra äppelchutney, och den gjorde mig inte det minsta besviken. (Testade även att göra en marmelad med äpplen och rönnbär, men den känner jag mig tveksam till