Fräs curryn i olja, lägg i vitlök och rödlök och fräs några minuter. Afrikansk älggryta600 g grytbitar1 msk curry1-2 vitlöksklyftor, rivna1 msk färsk ingefära, riven1 rödlök, klyftad1 burk krossade tomater1,5 tsk salt2 krm svartpeppar1 buljongtärning2 dl vattenTillbehörbulgur, matkorn eller couscousbanan, ananas, mandarinklyftor, mango, papaya, avokado, gurka, russin, kokos, majs el dylyoghurtBryn köttet i olja och lägg över i en gryta. 1 rödlök
I går gjorde jag en sallad på färsk broccoli (skölj och dela i små buketter), små champinjoner (som jag putsade och stekte lätt i smör med salt och svartpeppar), en liten bit rödlök (skuren i skivor), en bit gurka (som jag skar i skivor och delade), olivolja, pressad lime, hackad persilja samt en aning med salt och svartpeppar
2 rödlökar. Skala och skiva grönsakerna i tunna skivor till marinaden. Tillsätt de krossade enbären och lägg allt i en skål stor att rymma grönsaker, kött och vin
se Ceviche på abborre 4 portioner 4 timmar Ingredienser 4 lime, pressad saft ½ dl rapsolja 1 röd chili, urkärnad, finhackad 1 rödlök, finhackad ½ tsk salt 2 krm vitpeppar 400 g abborrfilé, i små bitar 4-5 cm gurka, i tärningar 1 mango, skalad, i tärningar 1 dl färsk koriander, finhackad = Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ Tillagning Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. 1 rödlök