Svartvinbärsgele. Servera nu allt med brysselkål och svartvinbärsgele 1,2 kg Älgfile. Börja med att göra en kryddblandning av enbär, rosmarin och rosepeppar och kör detta i en mixer så att allt finfördelas
En bra och lagomt lyxig & enkel maträtt en Lördag, man vill ju inte stå alldeles för länge vid spisen när man äntligen får koppla av en helg, sanslöst gott med ett glas vin och tända ljus
Ett jättegott vitt vin som passade utmärkt till fisken. 8 dl crème fraiche 6-8 msk konc hummerfondpressad saft av 1 lime3 pressade vitlöksklyfta2 tsk sambal oelek1 kruka dill½ dl muscovadosocker1 dl vitt vin½ dl tomatpurésalt och pepparBlanda allt i kastrull och koka upp, låt puttra en stund
Älgbog1 kg älgbog 1 tsk havssalt 1 tsk svartpeppar, grovmalen 50 g smör 2 morötter 200 g rotselleri 2 gula lökar 7 dl rött vin. Rödvinssås Det som blir kvar i grytan efter att älgbogen har bräserats 3 msk färdig viltfond (eller helst egenkokt älgfond) 50 g smör
Ta fram älgfileén i tid och låt den ligga framme tills den blir rumstempurerad. Rödvinssky. Rödvinssky. Häll försiktigt vinet i det mycket varma sockret
Har tidigare gjort ett recept som jag tyckte var lyckat med piccata på vildsvinsrygg som jag tyckte blev synnerligen lyckat, så nu testade vi en annan version
SvartvinbärssåsHacka schalottenlök grovt, dela morötterna i 4 bitar fräs på i 2 msk smör. Häll på vinet och fonderna låt koka ihop tills ungefär 1/3-del kvarstår