Har man väl gjort och smakat äkta hemlagad vaniljglass, vill man aldrig mer köpa glass från affären. När jag har vant mig vid hemlagad glass kan jag från köpeglass verkligen känna hur konstgjort glassen smakar, och ingredienslistan på paketet ser inte rolig ut
Idag tänkte jag dela med mig av mitt bästa recept på vaniljglass. 4 äggulor100 g socker2 dl mjölk 3%1 dl vispgrädde2 dl vispgrädde (till smaksättningen)äkta vaniljpulverGör så här
Jag fick mig en liten pratstund med Stig som driver det hela och han berättade att dom gör glass på äkta vis, dvs på grädde, ägg, socker och bär/frukter
Den här glassen blir helt ljuvlig – hemslungad vaniljglass på äkta vanilj, med härliga stråk av förförisk körsbärskompott med en not av rom för den som vill
Att Mannen står ut, det är tecken på äkta kärlek det. färska hallon och vaniljglass. På med passionscurd vid serveringen och komplettera med färska hallon och vaniljglass
Gott med vaniljglass till. Den innehåller också äkta vanilj som är så otroligt gott. Medan jag är på Zink Grill så tänkte jag att ni också skulle få något gott att titta på så jag tidsinställde ett inlägg till er
Fyllig vaniljglass på råsocker och äkta vaniljstång. En viktig upptäckt för mig - bättre sent än aldrig Min bästa vaniljglass, med karamelliserade macadamianötter och dulche de leche 5 äggulor 1,5 dl råsocker 3 dl vispgrädde 3 dl gammaldags mjölk 1 vaniljstång Hetta uppp grädde, mjölk och ituskuren vaniljstång i en kastrull
Färsk, nygjord glass på äggulor, socker och äkta vispgrädde är himmelskt och kan dessutom kombineras med bär, frukt, choklad eller varför inte - som i mitt fall - med lakrits
Den här kakan hör till den självständiga sorten som trivs väldigt bra på egen hand, men den tackar inte heller nej till sällskap i form av en klick grädde eller vaniljglass