Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde med lite svartpeppar och häll äggstanningen över pajfyllningen. Har ni inte provat att ha ädelost i paj så gör det
Fyll pajskalet med lök, svamp, bacon och smulad ädelost. Häll över äggstanningen och grädda i mitt i ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 20 minuter. 100 g ädelost
Häll på äggstanningen. Pajdeg75 g smör3 dl vetemjöl1 dl kesella 1%Fyllning200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)1 gul lök2 ägg1 dl kesella 1%1,5 dl mellangräddesalt och peppar140g ädelostsötmandel, honung och flingsaltSkär smöret i bitar
4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Jag bakade en paj med grönkål och ädelost. Grönkål och ädelost passar bra ihop. Vispa ihop ägg och grädde och häll äggstanningen över pajen och grädda på 200 grader i ca 25-30 minuter
140 g ädelost. Pajdeg. Hacka ihop ingredienserna för hand eller i matberedare. Kavla ut degen och klä en hög pajform som är 24 cm i diameter med bakplåts-papper
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över makaroniblandningen. Blanda pasta, purjolök, broccoli, skinka och smulad ädelost i en smord ugnssäker form
Blanda ihop och häll över äggstanningen, strö sist över riven ost. Använd styrka på ädelosten efter smak, jag tog en väldigt mild variant, Kvibille Ädel Special, passar bra om man inte vill ha för distinkt smak