6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fortsätt med polentakakan, koka upp vatten med salt och tillsätt polentan under omröring. Pensla din form med olja, lägg i en del av polentakakan och pensla även den med lite olivolja
Tillsätt polenta och salt i den tjockbottnade kastrullen och rör om. e minut eller så, i 45 minuter, tills polentan är tjock och krämig och släpper från kastrullens kanter. Fördela den krämiga polentan på 4 tallrikar och toppa med några skedar svamp- och kronärtsblandning, en skiva varm getost och en skvätt olivolja. 150 g Polenta
Stekt polenta med kycklingröra. Polentan smaksatte jag med Västerbottenost och sparris. Men nästa gång ska jag steka polentan i en stekpanna med smör, inte grilla i grillpannan
Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt att lära mig att gilla polenta. Förra gången som jag lagade polenta var faktiskt första gången som jag tyckte det blev gott (se det receptet här)
Koka upp vattnet och rör ner polenta. Rör under sjudning tills polentan tjocknat. Smörj en liten fyrkantig form med lite olivolja och bred ut polentan i den
Överraska gästerna med polenta pommes, oväntat goda. Koka upp vatten och salt i en kastrull, vispa ner polentan och låt sjuda under omrörning tills gröten tjocknat
Det kommer bli mycket polenta i höst - tro mig. Min man och jag kom på att vi skulle pröva att laga polenta förra helgen, när vi skulle ha middagsbesök
Jag hade ankbröst, pistagepesto och polenta i kylen. Polenta är väldigt tacksamt då det kommer till rester, för när den svalnar så stelnar den vilket innebär att du kan skära bitar av den och sedan steka dem krispiga i en stekanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.