Yoghurtscones medtresortersmjöl. Sambons syster med respektive har varit på besök över helgen så igår slog vi till och gjorde nybakade scones till frukost/lunch
Blanda i risvinägern som du har rört ihop med sockret. Vi gjorde tre olika sorter. Låt det rinna av och lägg det i en gryta med 8 dl vatten. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv. Skär upp rullen i ca 1 cm tjocka bitar med en vass kniv
Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig med att köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravad lax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår
Nu kan jag tillochmed äta inlagd sill, ganska imonerande om jag får säga det själv. De här tre sorterna gjordes förra julen på min och Martinas julstökskväll
En är fylld med nutella(som värmdes för mer rinnande konsistens) som "ripplats" ner å en är fylld med klickar av karamelliserad mjölk(alltså ej laktosfri)
Som utlovat kommer här receptet på rätten som jag tävlade och vann med på tisdagens Cook Off mellan mig och Linda Råberg (Lindas Matstuga) som Ta Fram Det Bästa arrangerade
Gnid därefter några drag med en vitlöksklyfta över brödet. Brushetta med aubergine och blåmögelost. Fräs auberginen, löken och vitlöken i oljan så att allt mjukgörs till en liten röra på medelvärme
Därav tre olika praliner medtre olika choklader som bas. MÖRK CHOKLAD med kanel, mandel & havssalt, 10 st. LJUS CHOKLAD med hasselnötter, 10 st. VIT CHOKLAD med saffran, 10 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.