Jiao yan zha an chun - Friterade vaktlar med sichuanpepparsalt. jiao yan - sichuanpepparsalt. Sichuanpepparsalt är helt enkelt salt blandat med stött rostad sichuanpeppar (i ungefärliga proportioner 75/25 salt/sichuanpeppar)
Jiao yan you yu - Bläckfisk med sichuanpepparsalt. jiao yan - sichuanpepparsalt. Nyckeln till att bläckfisken ska bli bra är att den inte får lagas för länge, då blir den seg
Stek på båda sidor på medelvärme tills yan fått fin färg och ost och fyllningen blivit varm. Stek på båda sidor på medelvärme tills yan fått fin färg och ost och fyllningen blivit varm
Yan mai nan gua zhou - Rissoppa med havregryn och pumpa. yan mai - havregryn. Begreppet zhou (粥) brukar ju översättas med "rissoppa" men det kanske vore bättre att kalla det "grynsoppa" ty zhou görs på alla möjliga gryn
Yan bao liji - Snabbfriterad saltad fläskfilé . yan - salt. Det här är en ganska mild men smakrik rätt. Det kinesiska receptet jag hade var lite tvetydigt på om man skulle använda äggula eller äggvita till köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.