Tillsätt svampenoch fräs den någon minut på ganska hög värme till den är mjuk och glänsande. Tillsätt bok choy huvudena och fräs några minuter tills de mjuknar
Eftersom jag inte hade så mycket tid till att laga mat så serverade jag den wokade kålen som tillbehör till vanliga snabbnudlar, som fått koka tillsammans med ett par nävar wokgrönsaker
Pakchoy kan tillredas ungefär som mangold, det vill säga strimlas som den är och läggas i sallader, fräsas tillsammans med exempelvis vitlök ochsvamp, eller stuvas
Skär pakchoy i mindre blad, tärna paprikan och dela broccolin i mindre buketter. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek tofun på hög värme så att den blir ordentligt gyllenbrun och krispig
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Bryn köttfärsen i en djup stekpanna i lite matfett tillsammans med den hackade löken, krydda med salt, peppar och basilika
Variera gärna med de grönsaker ni tycker om och har hemma. De flesta thairecepten jag lagar har jag hittat på själv men med idéer från sånt jag har smakat på restaurang
Blanda ut med köttet och ställ åt sidan att marinera. Smaka av med salt. Rensa och skiva svampen. Tillsätt och rör i äggvita, maizena, salt, vitvinsvinäger, hoisinsås samt sesamolja
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.