Bred över färsen och täck med resten av kålen. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Skala och riv löken fint, mjukstek löken tillsätt den, ströbröd och kallt vatten
Jag gav genast rätten etiketten Fredagsmat, för det härär verkligen den sorts mat som passar att slänga ihop en fredagskväl, men ett glas vin i ena handen och blicken inställd på helg
Lät dessa koka under tiden jag stekte köttbullar, så smaka av så känner du när de är klara. Är stuvningen för rinnig kan man reda av med lite ideal- eller vetemjöl
Ett av mina enklaste och simplaste recept är på denhär lunchpastan. Krämig pasta närdenärsom bäst. Perfekt när man har en slatt grädde i kylen och ingen som helst lust att laga mat
Denna veckan blir lugn, tar dagarna som dom kommer och förhoppningsvis får vi se lite sol. Hacka den gula löken fint och stek i smöret i en stekpanna, låt svalna lite och tillsätt sedan i ströbrödsblandningen
När syran från äpplena, sötman från den stekta löken och sältan från det knaperstekta fläsket möts förstår man varför svensk husmanskost är bland det godaste man kan äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.