Wienerkakor med hjortronsylt
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ½ dl strösocker
  • 1250 g smör, kallt, tärnat
  • 12 ägg
  • 16 dl vetemjöl
  • 1½ tsk hjorthornssalt
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 dl hjortronsylt
  • 12 ½ dl florsocker
  • 11 ½ msk vattenSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Vispa ihop socker och smör med en elvisp. Vispa i ett ägg i taget.
  • 1 Blanda vetemjöl och hjorthornssalt. Blanda ner vetemjölet, hjorthornssaltet och vaniljsocker i äggsmeten och arbeta till en deg.
  • 1 Dela degen i tre bitar och rulla till bollar. Forma till tre längder och lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
  • 1 Gör en skåra i mitten av varje längd med lillfingret och fyll skårorna med hjortronsylt.
  • 1 Grädda längderna i cirka 15 minuter.
  • 1 Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr under tiden.
  • 1 Ta ut kakorna och ringla glasyr på båda sidorna längs med sylten.
  • 1 Låt kakorna svalna lite och skär sedan upp dem i 2–2 ½ centimeter breda kakor på snedden.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.