I dag tar vi och skålar in helgen här i Mårtenssons kök med en väldigt smaskig drink som vi bjöds på för ett tag sedan av våra vänner, familjen Persson
Vi har precis kommit hem från Valborgsfirandet i Skåne och trots att vi bara har varit nere en dag har vi hunnit med massor av viktiga saker - klapp på en mjuk Isbjörnsmage, lek med syskobarnen och som vanligt har vi ätit en massa god mat
Glögg i all ära – men ibland blir drinkmyset bäst med klirrande isbitar och glas på fot. Här kommer tips om en drink som passar perfekt inför julen och kan anpassas till både barn och vuxna
Världens godaste saffransbullar. Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
Blanda all dricka i en stor bålskål eller en nyinköpt tvättat hink. En halvtimme innan det är dags att avnjuta bålen tar du fram alla bären och lägger ner i skålen
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Heta nötter och fröchips från Grillmat LCHF. Foto Mikael Eriksson. Kryddiga nötter. 3 dl blandade nötter, jag använde paranötter, valnötter och cashewnötter
Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Skala citrusfrukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull (inget av det vita får komma med och ej kärnor heller)
Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. Det är en klassisk, italiensk efterrätt, och det finns en mängd olika varianter på den
Peachy drink. Här kommer ett recept på en svalkande sommardrink. Ingredienser. 4 cl Små sure persika2 cl Absolut vanillaApelsinjuicePressad citronGrenadineIsPersikogodisar för garnityrGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.