Werner Vögelis Nationalrätt från 1997
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fläskrullader
  • 600 g utskuren
  • välputsad fläskkotlettrad utan fett och senor
  • 120 g Västerbottensost
  • Salt
  • Peppar från kvarn
  • Vetemjöl att mjöla in rulladerna med
  • 30 g smör samt 2 msk matolja till stekning
  • Sås
  • 2 dl astrakancider eller annan halvtorr cider
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar från kvarn
  • 2 msk finstrimlade persiljeblad
  • Rotfruktsmos
  • 120 g skalad kålrot
  • 120 g skalad rotselleri
  • 140 g skalad morot
  • 50 g skalad lök
  • 120 g skalad potatis
  • (allt skärs i 1 cm stora tärningar)
  • 1 tsk salt
  • 60 g smör
  • Rårörda lingon
  • (kan göras i god tid i förväg)
  • 2 dl lingon
  • 2 msk strösocker
  • Skär köttet i 12 skivor
  • 50 g styck.
  • Skär osten i stänger (ca 1 x 1 x 3 cm) = 10 g styck

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.