Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Skala räkorna. Tillsätt salt, räkor och kräftstjärtar och kör till en smidig färs
4 personer500 gr rådjursfärs2 ägg2dl vispgrädde1 dl krossade pepparkakor1 dl ströbrödsmörsalt och pepparKör färsen i foodprocessorn tills det att den börjar "tumla" runt tillsätt då äggen, när dom är inblandade så häll sakta i grädden, smaka av med salt och peppar. Blanda ströbrödet med pepparkakorna och strö ut hälften av blandningen på en skärbräda, forma 6 biffar och lägg de på skärbrädan och strö över resten av ströbrödsblandningen
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
en mästare av sitt slag och som skrivit många läsvärda böcker. Ikväll när det blev Wallenbergare till middag kunde jag inte låta bli att läsa på lite från hans bok "Mat & Minnen"
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Färsk fisk blir bäst i dessa goda ”Wallenbergare”. Kör laxen för sig i matberedaren, lägg i samma skål som torsken och rör ner äggulor, chilisås, gräslök och smaka av med salt och peppar
Riv skalet av halva frukterna och strimla resten nålfint. Smaka av. Dela kalkonbröstet i 4 bitar. Ca 750 g färsk kalkonbröst. Saft och skal av 1 apelsin. saft och skal av 1 citron
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.