Skär kycklingbröstet i kuber och stek tillsammans medkantarellerna. Igår kom vi hem lite sent från landet, med oss hade vi en hink medkantareller Micke tog hand om tvätten medan jag fixade i köket…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt
Stänk över lite konjak, tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Innan jag bjöd mina gäster på pastan provlagade jag med Clara för att komma fram till hur jag ville ha fyllningen
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
lingon, finhackad dill, persiljaoch gräslök till garnering. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Lite persiljaoch äggstanning med sweet chili sås och slutligen toppa jag med massa ost. Kan meddela att den blev super god och man kunde äta den med gott samvete då jag hade gjort min egna nyttiga pajdeg
4 Kyckling 900 g fast potatis 2 röda paprikor 2 tomater 2 msk olivolja salt och peppar 1 kg kycklinglår 3 vitlöksklyftor Syrad lök 1 gul lök 1/2 citron Ärt- och basilikakräm 1 dl vispgrädde 250 g gröna ärter 1/2 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med salt och peppar. Blanda tomat, skinka, fetaost och torkad oregano. 1salt och svartpepparStek gnocchin med olja och vitlök tills den har fått en gyllenbrun färg
Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Servera med sallad. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Häromdagen fick vi ett gäng kantarelleroch blåbär av svärisarna (som varit i Småland och plockat) och vad passade då bättre än att göra en underbart god kantarelltoastmed massor av vitlök ochpersilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.