Vitellotonnato, kalv med tonfisk, är en rätt som anses ha sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Sannolikt var det italienska invandrare som tog rätten med sig till Sydamerika
En klassisk VitelloTonnato ska lagas på kalvkött (recept hittar du i min italienska receptsamling). I likhet med originalet ska denna serveras kall, och den passar förstås perfekt på buffébordet på någon av vårens alla fester
Var försiktig med temperaturen så att emulsionen inte spricker. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp fisken tillsammans med den skivade kalven, den varma kaprisemulsionen, de torkade tomaterna, den stekta citronen, kapris och haricots verts
Jag serverade grillad potatis till vid första middagen och bara en sallad med tomater och ruccola vid andra tillfället, då ju köttet var kallt och middagen mer liknande en klassisk vitellotonnato, men med härlig grillsmak
En klassisk italienare på likaså klassiskt vis, dvs med kalvinnanlår som huvudingrediens. Kryddade med salt och peppar och brynte runtom i smörolja i stekpannan på spisen
Mixa gräddfil med tonfisk, sardeller, kapris och citronsaft. Smaka av med svartpeppar. Skär fläskfilén i tunna skivor och servera med sås, citron, nykokt färskpotatis och rikligt med svartpeppar
Servera med en god potatissallad eller rosta färskpotatis i ugnen med vitlök och rosmarin. Mixa tonfisk med majonnäs, citronsaft och kapris till en slät och luftig sås
Servera med en god potatissallad eller rosta färskpotatis i ugnen med vitlök och rosmarin. Mixa tonfisk med majonnäs, citronsaft och kapris till en slät och luftig sås
Dela potatisen och blanda med senapen. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Spola med kallt vatten så att kokningen avstannar och skär varje sparris i tre bitar. Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.