Tag den vita chokladen i ena kastrullen och den mörka i den andra. Vitkladdkaka. Den vita chokladen är lite lurig att smälta men vispa den efter ett tag med en visp så löser den sig
Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Låt den kallna i ett vattenbad under omrörning och garnera sedan med färska eller tinade hallon. Använd en vanlig matsked och rör ner först socker och sedan ägg
Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Servera medgrädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 200 gram vit blockchoklad
Så idag bakade jag en citronkladdkakamedvit choklad och mycket citronsmak och hade i lite frysta hallon för att få lite syra i kakan som sedan toppades med den söta marängkrämen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.