165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Kombinationen med sötman från den vita chokladen och de syrliga vinbären är en bra smakkombination. Själv är jag väldigt dålig på att ta hand om bären men i helgen bakade jag en kaka till efterrätt fylld medröda vinbär
Smaka av med salt och peppar. Vit fisk med rött täcke (6 portioner). 800 g sejfile eller annan vit fisk (2 frysta block). 2 vitlöksklyftor. 2 vitlöksklyftor 4 msk vatten
Kladdkaka medVit choklad & Röda vinbär. Vinbärssäsongen är här och jag har några recept att tipsa er om och först ut är denna kladdkaka med sötman från vit choklad och syrligheten från dom röd vinbären
Här samspelar kummin (inte spiskummin, utan det vi i Sverige kallar brödkummin), paprikapulver, oregano och svartpeppar med hackad färsk vitlök och riven och urpressad gul lök
Mixa ihop samtliga ingredienser till degen i en matberedare med kniv. Blanda kanel, socker och en droppe röd karamellfärg till toppingen (jag gör detta redan nu, så att det hinner torka medan jag bakar)
Vi dekorerade cupcaken lite ytterligare med solmogna röda vinbär från landet. Speciellt om man bryter av den klassiska smaken som i detta fall med en god något frisk och syrlig citrontopping
Strö över vinbär och vit choklad. 5 dl frysta röda vinbär. 50 g hackad vit choklad (gärna Guido Castagna). Klä en form med bakplåtspapper ca 20x30 cm. 5 dl frysta röda vinbär. 50 g hackad vit choklad
Denna tårta blir godare dagen efter och om möjligt godare några dagar efter det med. Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i den vita chokladen bruten i bitar
Rör till sist ner den hackade vita chokladen och vinbären som blandats med resten av strösockret. Det är ju i allra högsta grad semestertider och jag har ägnat en hel del tid på södra Sveriges skateboardparker tillsammans med maken och två pigga söner = omöjligt att baka vilket i sin tur resulterat i avancerad bakabstinens
En vitsås gjord på rysk yoghurt, italiensk salladskrydda och en gnutta vitlök och en röd sås gjord på tomatpuré, chilisås, vatten, cayennpeppar och salt, ringlades över grönsaker och kött
Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta. Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.