Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vitchokladtryffelmed lime. Jag som vanligtvis inte är så galen i vit choklad föll pladask vör de här små sötsyrliga läckerbitarna
Innan jag åt dessa tryfflar för första gången tyckte jag att vit choklad mest var sliskigt sött och rätt oätbart, men efter att ha ätit av de här raringarna insåg jag snabbt att tricket är att ge den vita chokladen en smakkompis, typ citron
200 g vit choklad. 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice. 200 g vit choklad 150 g smör 3 ägg, rumsvarma 2 dl socker 2 krm salt 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 citron, rivet skal 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice smör, till formen ströbröd, till formen
1 dl grädde 300 g vit choklad 1 tsk Santa Maria Kardemummakärnor 2 msk florsocker. 1 dl grädde 300 g vit choklad 1 tsk Santa Maria Kardemummakärnor 2 msk florsocker
Jag gjorde inte bara Rocky Road igår, utan även vitchokladtryffel. Väldigt sött, men det är ju vit choklad alltid, och jag fullkomligt älskar vit choklad
Vitchokladtryffelmed apelsin och saffran, lyxigt julgodis. Idag har det gjorts julgodis nämligen lyxiga tryfflar, vita chokladtryfflar med apelsin och saffran
Än så länge har det blivit lussekatter, saffranstryffel och den här lite annorlunda fudgen. Receptet är från Leilas söta jul med lite egna modifieringar
Smält den vita chokladen i vattenbad eller mikro. Dela lakritsen i ganska små bitar och rör ner dem. 100g smör2 ägg2 dl strösocker1 msk vaniljsocker1 ½ dl vetemjöl100 g vit choklad12-15 bitar lakritsSätt ugnen på 15 grader. Häll smeten i en smord oform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Tryffel medvit choklad och torkade blåbär. Förvara chokladen i en burk med lock i kylskåp. Fräscht med blåbärssmaken och de allra flesta brukar ju gilla vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.