Dessa underbara, fullspäckade, kladdiga chokladmuffins fick jag ögonen på vid ett besök på bloggen Min Lilla Kokvrå, som är en superfin och innehållsrik matblogg som jag regelbundet besöker (se här)
Börja med att röra ihop socker och ägg tills det blir vitt och poröst. När du tagit ut muffinsarna, låt dem svalna ett tag och ha sedan på lite av den vita chokladen på toppen och strö på strössel
Idag kommer hur som helst receptet på mina Chokladmuffinsmedvit chokladfrosting. Chokladmuffins. Jag tänkte att ni får stå ut med lite recept här framöver
Tillsätt den vita chokladen samt philadelphia och blanda till en jämn smet. (med detta recept får du 15 cupcakes/muffins). Ingredienser Muffins75 g smör2,5 dl mjölk1 dl kakao2,5 dl socker1 ägg3 dl mjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerIngredienser Frosting200 g vit choklad100 g rumstemp. Klicka på 1-1,5 tsk dulche, strö över flingsalt och toppa med frosting
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.