Vit choklad och hallonmoussetårta med citronspegel
Tårtkalas
Tårtkalas
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 2 st ägg
  • 2 msk kakao
  • 1,5 dl hallon 1 dl grädde ca 1-2 tsk socker 1 st gelantinblad
  • 1 st gelantinblad
  • 1 msk hett vatten
  • 50 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st äggulor
  • 1/3 av moussen i formen ovanpå chokladbotten. Lägg hallonmoussen ovan på chokldmoussen men fyll inte ända ut till kanterna spara 2-3 cm När du fyller på resterande av chokladmoussen börja att hälla utifrån kanterna och in. Annars flyter hallonmoussen ut till kanterna. Banka till formen lätt i bordet så att synliga luftbubblor försvinner och ytan blir slät. Ställ in plant i frysen ca 4 timmar Lemon Curd Efter att moussen har stelnat i frysen gör ni lemon curd. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 min Lägg citronsaft, skal, socker och smör i en rostfri kastrull. Smält på svag värme. Dra kastrullen från värmen. Vispa ihop ägg och äggulor i en bunke. Häll ner äggsmeten i kastrullen och sjud försiktigt tills det börjar tjockna till en kräm. Lyft upp gelatinet från skålen och smält det i den varma lemon curden. Låt svalna något i rumstemperatur. Glasera tårtan med lemon curd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.