1,5 dl
hallon 1 dl grädde ca 1-2 tsk socker 1 st gelantinblad
1 st
gelantinblad
1 msk
hett vatten
50 g
smör
2 dl
strösocker
2 st
äggulor
1/3 av
moussen i formen ovanpå chokladbotten. Lägg hallonmoussen ovan på chokldmoussen men fyll inte ända ut till kanterna spara 2-3 cm När du fyller på resterande av chokladmoussen börja att hälla utifrån kanterna och in. Annars flyter hallonmoussen ut till kanterna. Banka till formen lätt i bordet så att synliga luftbubblor försvinner och ytan blir slät. Ställ in plant i frysen ca 4 timmar Lemon Curd Efter att moussen har stelnat i frysen gör ni lemon curd. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 min Lägg citronsaft, skal, socker och smör i en rostfri kastrull. Smält på svag värme. Dra kastrullen från värmen. Vispa ihop ägg och äggulor i en bunke. Häll ner äggsmeten i kastrullen och sjud försiktigt tills det börjar tjockna till en kräm. Lyft upp gelatinet från skålen och smält det i den varma lemon curden. Låt svalna något i rumstemperatur. Glasera tårtan med lemon curd.
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Riv den vitachokladen i en bunke, värm grädden och limecezt i en kastrull så den nästan kokar
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vitchoklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vitchokladoch saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Någon skillnad smakmässigt på pajerna blev det definitivt inte och jag kan rekommendera denna lite annorlunda paj, där man anar smak av kokos ochvitchoklad
Nu är det ju bara oktober än så länge, men idag köpte jag även vita hyacinter på Lilling Cottage. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladenoch strö halva den över smöret
Vispa ägg och socker vittoch fluffigt. Ta kastrullen från värmen och rör ner grovhackad choklad. Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt över pannan
Här bjuder jag på härliga saftiga blåbärs muffins medchokladsmak. Jag har även valt bikarbonat i stället för bakpulver för att muffinsarna ska jäsa fint och för att det är riktigt nyttigt med bikarbonat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.