Det blev mycket glögg och godsaker på en gång. O hade köpte Blossas glögg X med smak av saffran. Jag var först lite tveksam till saffran i glöggen men det var riktigt gott
Jag gjorde Lasagne häromdagen, så gott. Recept på den Glutenfria Färskpastadegen finns HÄR. Jag kavlade helt enkelt ut degen och skar ut lasagneplattor som jag sedan lade i en ugnsform varvat med en tomatsås
Från första början var min tanke att jag skulle göra en vit glögg på en bas av flädersaft. God Glögg. Tillsätt det vita vinet och värm glöggen varsamt, utan att den får koka
Men nu finns det goa grajor i affären så man kan göra en eko-reko-red-thai-curry igen. Så här är det. Scampi som kan köpas billigt är gott MEN förstör miljön eftersom dessa odlingar gått helt överstyr
Glöggmys på första advent. Vi har gjort vår egen glögg på granatäppeljuice och äppeljuice. Det här blir en kryddig och ganska torr alkoholfriglögg som kan njutas av hela familjen
Nu är det dags att sätta årets glögg. Jag satte min glögg 1/11 så den är klar till Lucia, ska bli så gott att smutta på rykande varm glögg. Man ska låta glöggen stå i 3 veckor men jag låter min stå i 6veckor
Krossa kardemummakärnorna och kryddnejlikorna. Dela pomeransen och ingefäran i bitar. Blanda alltsammans i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 minuter
En traditionell röd glögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra. När vi hade glöggprovningen serverade vi givetvis skållade mandlar och russin till
Han och familjen har en stor gård, allt är ekologiskt odlat och de föder också upp lamm. Luciaglögg. Här dyker det upp mer och mer ekologiskt i butikerna också, något vi till en del kan tacka alla LCHF-förespråkare för
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.