Jo grilltider var det ju, vi är mitt inne i uppbyggnandet av grillavdelningen på jobbet. Vissa kanske tycker att man är knäpp om man ställer sig ute och grillar såhär i minusgrader, men älskar man att grilla så är det inget hinder
-) Så känner jag att jag får vara en del av grillvärlden jag också, ha ha. Fast mest handlar det väl om att jag inte har fått så mycket intressant matlagning gjord på sistone, så det får bli dessa marinader istället - lagom till nationaldagshelgen då ett gäng grillar lär gå varma i vårt avlånga land
Kyliga vita vinter dagar när det viner i väggarna och blåsten där ute ser till att vår fyrbenta vän drar in sin nos snabbt och väljer att vända om in i värmen
Idag vill jag tipsa om en busenkel middag som dock smakar allt annat än ekel - västerbottenbiffar. Stek, eller grilla, biffarna runt om tills de är genomstekta (stek/grilltiden beror på hur tjocka/stora du gör biffarna)
Vintertid kan vaniljkräm+mosad banan som fyllning och geléhallon som garnering vara ett alternativ. Använd en brödsåg och skär/såga från kanten runt om ca 5-6 cm in runt om först
För att kunna njuta även vintertid brukar vi lägga in gurkan. Ändå är vi inte så många gurkodlare här, i alla fall inte om man jämför med de gurkodlingar som förekom i staden på 1700-talet. 2-4 tsk gula senapsfrön. 4-15 dillkronor efter tycke och smak och vad du har hemma. 2-4 tsk gula senapsfrön. 4-15 dillkronor efter tycke och smak och vad du har hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.