Gör glöggen genom att koka 4 dl äppeljuice, 1 cm ingefära, 1 kanelstång och en vaniljstång i 10 min. Tillsätt 6 dl vitt vin (med eller utan alkohol) och värm upp igen
Nu är julen utkörd men så hittade jag ett bortglömt inlägg på hemmagjord vinglögg och tänkte att jag hann med att publicera det innan julen är helt ur vårt medvetande
Bytte bara ut äppelglöggen mot vanlig vinglögg. I dag har vi haft besök av Hanna och Edvin. Vi konstaterade att det kan ha varit vår sista träff på detta sättet
Fläskfilé i glöggmarinad 2 port400 g fläskfilé1½ dl vinglögg½ dl kineskisk soja1 citron, rivet skal och saften1 msk riven färsk ingefära3 msk rapsoljasvartpeppar1 lagerbladRör samman alla ingredienserna till marinaden och häll i en plastpåse
Ja jag ska inte sätta någon vinglögg, utan en lite nyttigare alkoholfri, så att både jag och min dotter kan smaka den på söndag vid vår mysstund och adventsfika
Gryta med glögg 4 port600 g grytbitar av oxkött2 dl vinglögg½ dl soja1-2 dl vatten1½ msk kalvfond7 enbär2 lagerblad1 tsk rosmarin10-15 smålökar100 g färska champinjoner1½ dl grädde, visp- eller matlagningsgräddemaizenaredningBryn köttet runt om och lägg över det i en stekgryta
1 dl vinglögg. 3 dl bulgur 5 dl vatten 150 g katrinplommon, urkärnade 1 dl vinglögg 2 st äpplen 1 st citron, pressad saft 1 st röd lök 1 msk olivolja 150 g grönkål 1 bit ädelost (ca 140 g) Salt, efter smak Peppar, efter smak
500 g benfri kyckling2 dl vinglögg2 msk kinesisk soya2 msk riven ingefära2 vitlöksklyftor rivna1 msk farinsocker1 röd chili, strimlad/hackad2 tsk salt2 krm svartpepparBlanda alla ingredienser till marinaden och lägg tillsammans med kycklingen i dubbla plastpåsar över natten
Glöggmarinerad kyckling med rosmarin och ingefära600 g kycklingfilé½ tsk salt1 krm svartpeppar1 dl vinglögg1/4 dl rapsolja1 msk riven ingefära1 tsk kinesisk soya1 vitlöksklyfta, riven/pressad½ kruka rosmarin5 cm ingefära, skalad och skuren i tändsticks stora bitarStek kycklingen runt om i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.