För en tid sedan var jag inbjuden till en intressant provning av vinerfrån Balkan, samt några bonusvinerfrån Frankrike, ordnad av Adwines och Armano’s deli, drinks & wine
Det var provningen – jag återkommer om smakproverna imorgon eller i övermorgon. Ärligt, har druckit en del viner lagrade och vinifierade i amforor både från Georgien, Österrike och Italien – udda men kul viner och inget för den stora massan – jag har dock inte sett någon som faktiskt också säljer viner på amfora – jag kommer i alla fall att stå i kö
En helt underbar förvårdag har det varit här idag, jag (fru Mårtensson) har haft min lediga dag och då är det extra tacksamt med sol och sån där härligt frisk hög luft
En underbart saftig fläskkotlett med fin fettkappa från Gotland hittade jag i affären. Riset är kokat i vitt vin och med fint fint hackad majrova och rotselleri (skapar en lite pepprig smak) samt lite vattenkrasse på slutet
Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
salt och peppar från kvarn. Vi tycker om att ha ruccola till allt möjligt, men särskilt till alla slags pastarätter samt pizza, men ibland får man sallad över och den blir snabbt sunkig
"Kazaar är ett exceptionellt intensivt kaffe som består av en djärv blandning av två sorters Robusta från Brasilien och Guatemala, speciellt odlade för Nespresso, och en separat rostad Arabica från Sydamerika
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.