Jag använde rester med det går lika bra att, koka ny spaghetti som man använder. Jag gillar inte att slänga mat och det undviker jag så långt det går, antingen så gör vi matlådor till frysen eller så ser vi till att använda resterna
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Skär upp köttet och servera med såsen och dillpotatis. Ugnsrostad fläskfilé med dillpotatis och honungssåsUgnsrostad fläskfile900 gram fläskfile1 tsk salt2 krm vitpeppar1 kruka oregano1 citron i 6-8 skivorsteksnöre2 msk rapsoljaHonungssås0,5 dl flytande honung0,5 dl dijonsenapSalta och peppra köttet. Dillpotatis med dijonvinägrätt1 kg färskpotatis400 g sockerärter, förvällda 1 minut och spolade kalla1 rödlök i tunna skivor1 dl dill, grovt hackad0,5 dl storbladig persilja, fint skurenVinägrätt3 msk vitvinsvinäger1 msk socker1 msk dijonsenap0,5 dl olivolja0,5 tsk saltBlanda potatis, sockerärter, lök, dill och persilja i en skål
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. . Var sugen på varmrökt fisk tidigare i veckan och tänkte att på onsdag skulle det passa bra
Fänkål och fisk är en sån där kombination som nästan alltid blir perfekt. Här låter man dessutom fisken bubbla i vitt vin och fänkålen nästan ångkokas i det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.