Igår kväll bakade jag med vinbär och skulle bland annat göra en marängbakelse. Så all den där fluffiga marängen med alla vinbär plus delar av kakan hamnade i ugnen och även på och mellan ugnsluckan
Plockade lite rödavinbär och gjorde en supergod vinbärspaj ,medans vi tömde trimmet. Snälla små familjemedlemmar som hjälpte till att tömma trimmet på alla saker
Pajskal14 digestivekex 100 g smör. Fyllning350 g röda vinbär (vikt utan kvistar) 4 msk vatten 3 citroner, saft ( skal om man vill ha extra mycket syrlighet) 2 burkar kondenserad mjölk sötad 10 äggulor
Detta är en paj som är god som den är. Det behövs inte något tillbehör som glass, grädde eller vaniljsåsPajdeg150 g smör1 dl strösocker1 ägg3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1
Vispa tills du har fått en glansig marängsmet som blir till fasta toppar om du provar med vispen. Det var länge sen jag gjorde marängtoppar men de här blev väldigt fina och höll formen exakt i ugnen och blev spröda och fina
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.