Vildrissallad med skogschampinjoner, avokado, äpplen och basilikacashewcreme
lilla matdériven
lilla matdériven
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port Sallad
  • 1 dl vildris
  • 200 g skogschampinjoner, skurna i kvartsdelar
  • 1 dl kokta bönor, ex. azuki, svarta eller black eyed bönor
  • 1 avokado, skuren i mindre tärningar
  • 1/2 syrligt äpple, ex. Discovery skuret i små tärningar
  • 5 rädisor, tunt skivade
  • en stor näve ruccola
  • två stora nävar baby spenat
  • en stor näve bladpersilja, grovt hackat
  • 2 salladslökar, tunt skivat
  • Vinägrett
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk lönnsirap
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
  • en nypa cayennepeppar
  • salt och nymalt svartpeppar
  • Basilikacahewcreme
  • 2 dl 100 g cashewnötter, blötlagda 2-8 t 2 tsk äppelcidervinäger
  • 30 basilikablad juice från 1/2 lime en nypa salt
  • 1/2 dl vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.