Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Det här var en av mina favoriter som barn. Dock var det enligt min mor ett måste att ha fläskfärs. Eftersom jag bor ihop med en jägare testar jag tillaga det mesta med älgkött
Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan. Matsortera dina skal från avokadon och löken till återvinning och njut av din guacamole
Äntligen känns det som våren även har kommit upp till Jämtland. Idag packade vi in oss i bilen efter jobb och skola, för att åka till stugan och äta middag
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Så var denna ledighet till ända, vi har varit norröver till stugan i helgen och stöka bort "sommaren som försvann"känns lite vemodigt, fast snart är det påsk och då hoppas man på snö till skid o skoteråkning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.