Det här var en av mina favoriter som barn. Dock var det enligt min mor ett måste att ha fläskfärs. Eftersom jag bor ihop med en jägare testar jag tillaga det mesta med älgkött
) vildsvin, så klart är det vildsvin som hemburgaren är gjord av. Det är herr Mårtensson som stått vid spisen och komponerat middagen idag och resultatet blev alltså en vildsvinsburgare med två olika röror som verkligen passade till smakerna i hamburgaren
Mattias Vilda wok. Äntligen känns det som våren även har kommit upp till Jämtland. Idag packade vi in oss i bilen efter jobb och skola, för att åka till stugan och äta middag
Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Så var denna ledighet till ända, vi har varit norröver till stugan i helgen och stöka bort "sommaren som försvann"känns lite vemodigt, fast snart är det påsk och då hoppas man på snö till skid o skoteråkning
Koka riset och kantarellerna i vatten 20 min. Häll bort ev. överflödigt vatten. Fräs den hackade löken en stund och tillsätt de skivade oliverna, smulade persiljan och dragonen och låt fräsa med en stund
Blanda köttfärsen med övriga ingredienser. Forma biffar som steks i smör i medelvarm panna . Såsen. Finhacka löken o fräs i smör tillsammans med de finhackade persiljestjälkarna tillsätt de grovkrossade grönpepparn, slå på vatten och grädde koka upp med lite maizena löst i lite vatten krydda med dragon o låt såsen sjuda sakta 5 minuter salta efter smak, lägg i biffarna så dem får puttra lite i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.