Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Blanda ihop allt i en bunke, forma till små bullar med blöta händer. Jag hittade billig fläskytter som jag malde ner och gjorde asiatiska frikadeller av
Blanda färsen med salt och currypasta. Severa med gott bröd. Låt stå ca 5 min med lock. Koka upp buljong. Tillsätt morötter och champinjoner och koka ca 2 min
Nudelsoppor, kycklingsoppa, klar buljong, massor med citron, ingefära och koriander. Efter att ha ätit den här soppan i Malmö på vår lilla favoritvietnamesiska restaurang är det ett vanligt inslag i vårt kök
böngroddar (helst färska om du kan få tag i detta, annars får du skölja och fräsa upp burkgroddar i ett stekjärn först så att du blir av med så mycket som möjligt av vätskan
En längre tid har jag grunnat på att försöka laga någon klassisk vietnamesisk rätt, jag har en svaghet för asiatisk mat och prövar gärna nya recept när jag kan
Pho är en vietnamesisknudelsoppa, oftast serveras med kött (pho bo) eller kyckling. I Japan finns det många vietnamesiska restauranger och särskilt unga kvinnor gillar pho
Strimla kålen och lägg med moroten och gurkan, strö över saltet och blanda väl. Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.