ICA var på sitt bästa humör och ville bjuda oss på en julskinka. För varför vänta när man kan njuta redan nu, tänkte vi och bjöd hem mina föräldrar på middag
Men det går ju faktiskt att resa via maten också, det har vi ju konstaterat tidigare och när vilängtar tillbaka så är det oftast Köfte som får stilla vår saknad, gärna med ett glas Efes till
I Skåne kom vintern tillbaka med snö, blåst och minusgrader just när våren verkade vara på intåg. Jag vill verkligen slå ett slag för att använda riktigt smör och inte margarin
Vi är lite oroliga att strömmen ska försvinnaeftersomvi ju har besök av en väldig storm ikväll här nere, men vi håller tummarna för att vi inte ska tappa kontakten igen
Skala och hacka lök och vitlök. vitlök, klyftor. 4 personer Ingredienser 500 g rödkål, färsk 1 lök, stor gul 2 vitlök, klyftor 2 msk smör, till stekning 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl hönsbuljong 1 dl crème fraiche 1 tsk senap, grovkornig, skånsk Servera till 400 g fläsk eller kassler, rökt 0,5 msk smör, till stekning
Jag kan ju inte avslöja alltför mycket inför nyår eftersom jag vill överraska mina söta vänner lite iallafall… och det finns ju faktiskt en chans att de läser bloggen
grädda långt ner i ugnen tills dom blivit knapriga. hacka lök,vitlök och riv morötter. sila av vinet och ta bort det skalet som inte köttet sitter fast i
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter. dl vispgrädde. GOD JUL. Tiden kan variera beroende på om kastrullen har en vid eller mindre vid botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.