Får inte alla bullar plats ställs de på en plåt med bakplåtspapper. 1vit sirap. 11 30 bitar Ingredienser Citron- och mandelbullar 10 dl + 1/2 dl vetemjöl (600 g) 175 g smör 50 g jäst 2 1/2 dl mjölk (3 %) 1 ägg 1/2 dl vit sirap 1/2 tsk salt Fyllning 250 g mandelmassa 2 citroner, rivet skal 1 citron, pressad saft 125 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker Glasyr 2 dl florsocker 2 msk pressad citron gul hushållsfärgCitron- och mandelbullar 1. Grädda formen med bullar mitt i ugnen ca 25 min, tills bullarna är genomgräddade och har fått fin färg
Toppa med exempelvis bär, färskt frukt eller nötter. Foto. John Hagby. Matstylist. Alexandra Zazzi. Heej. Jag tröttnar aldrig på dessa enkla men goda små bananpannkakor
När vi skulle ha middag i fredags så var ju mina tankar helt inne på vår, och framför allt påsk. På bilden är dock inte de krossade kexen med som jag hade i botten på glasen som jag bjöd på
Vi är lite oroliga att strömmen ska försvinna eftersom vi ju har besök av en väldig storm ikväll här nere, men vi håller tummarna för att viinte ska tappa kontakten igen
Nej, vi får aldrig nog av pulled pork. När såserna blivit varma så toppar vi med den i Crock-Pot. Köttbiten serveras hel och får pullas på tallriken om man vill, såsen får doseras efter egen smak - den är ju stark idag
Nyttigare och fräschare, men den förbannade filodegen var inte att leka med. Någon fritering var jag inte alls sugen på att syssla med så det blev vårrullar av filodeg som gräddades i ugnen
En längre tid har jag grunnat på att försöka laga någon klassisk vietnamesisk rätt, jag har en svaghet för asiatisk mat och prövar gärna nya recept när jag kan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.