Låt spenaten tina i ett durkslag. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig
Så receptet i original kommer från boken "Laga mat i lergryta" från ICAs bokförlag, naturligtvis gjorde vi inte riktigt som det stod, denna gången klöddade vi så mycket så det nästa blev ett helt nytt recept
Vad har det farit i Öhman. Ansa ett blomkålshuvud. Receptet har verkligen allt. Betygsätt detta. Share this. Blanda 1 msk chilipulver, 1 msk spiskummin, 1 tsk curry, 1 tsk salt, rejält med nymalen svartpeppar, en riven/pressad vitlöksklyfta, 1 msk lime- eller citronjuice med 1 dl matlagningsyoghurt
Santa Maria BBQ marinad med habanero - fin hetta. Nej, vi får aldrig nog av pulled pork. Till detta en halv flaska av den lagom rökiga såsen och hemlagad tjock tomatsås
När det gäller fett så har jag bytt ut alla lightprodukter mot fullfeta produkter, jag steker mycket i smör, äter kokosfett, har alltid en "klick" sås eller dippsås till maten, detta för att jag blir mycket mättare av dettavilket gör att jag äter mindre portioner
Så där ja, nu harvi nog fått med de flesta smakerna i våra sillinläggningar. Blandat med svenska smaker som dill och gräslök så har du en burk med smarrig sill
1vit sirap. 11 30 bitar Ingredienser Citron- och mandelbullar 10 dl + 1/2 dl vetemjöl (600 g) 175 g smör 50 g jäst 2 1/2 dl mjölk (3 %) 1 ägg 1/2 dl vit sirap 1/2 tsk salt Fyllning 250 g mandelmassa 2 citroner, rivet skal 1 citron, pressad saft 125 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker Glasyr 2 dl florsocker 2 msk pressad citron gul hushållsfärgCitron- och mandelbullar 1. Grädda formen med bullar mitt i ugnen ca 25 min, tills bullarna är genomgräddade och har fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.