Tar en extra sväng på morgon när jag går på jobbet, promenerar nästan hela timman på lunchen( i sakta mak) och ev en prommis på kvällen, jag hoppas vid gud att det håller i sig
Andra godsaker vi ätit var ex min systers parmarullar på salladsbädd med chili och vit choklad. Lite lammkött, vitlöksmarinerade kronärtskockor, krustader med jordärskockspure och räkor och annat smått och gott
Lugn bara, allt går att skära med sked. Koka potatis och morötter så att det finns lite motstånd kvar i morötterma, potatisen får gärna vara av mjölig sort
porter men bayerskt eller lager går också bra. Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter. Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan
Vispa ihop det smälta smöret, vaniljkvarg, strösocker och ägg. Nu har det blivit en äppelros. Vispa ihop kvargen och grädden krämigt och servera med kakan
Grytkött stod det på förpackningen med ett bastant stycke vildsvin. Köttet blir förvisso ändå torrt och lite kort i konsistensen men på samma trevliga sätt som mormorst grytstekar
När det kommer till fläskfilén så tycker jag att man ska satsa på en ekologisk svensk fläskfilé eftersom det brukar vara stor skillnad mot de som inte är det
Ska vi inte fortsätta lite på chokladtemat. Ultimata höstrulltårtan att mys-fika med inne. Vispa äggen ljust och fluffigt, tillsätt sockret och fortsätt att vispa
Börja med att skala morötter och dela i bitar, hacka bananscharlottenlök och skala vitlöken. Går superlätt att göra vegansk använd tofu eller anammas vegobitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.