Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig igen Dela degen i två delar och kavla verje del till en stor rektangelFördela rivet äpple, socker och kanel på varje delRulla ihop degen längs långsidan och lägg med skarven neråt på plåt med bakplåtspapper
Fyllningen blev jag dock väldigt nöjd med och kommer använda även till vanliga bullar. Vispade ihop en vaniljkräm och blandade den med rumsvarmt smör, strösocker och vaniljsocker
Det räcker med en bild och ett löfte om rikligt med saftig fyllning och nystött kardemumma i degen. Blanda smöret med finriven mandelmassa, vaniljsocker, socker och ev kardemumma
Bakverk med nutella brukar ju aldrig bli fel, men denna gången blev jag lite besviken. När det gäller att göra bullar med nutella så är mina favoriter fortfarande dessa nutellagifflar - jag tror dock att jag ska testa att att göra dem som krans nästa gång
Platta ut massan på en plåt eller bricka med bakplåtspapper och bred smält, mörk choklad över. Mixa cashewnötterna i en matberedare tills det blir ett pulver
Då med ugnsrostad pumpa till och annan kryddning. Så, vad annat att göra, när det vankades matbloggsträff med tema jul, än improvisera och skjuta lite från höften
Det var bara att beväpna sig med en gnutta tålamod och ställa sig att rulla bullarna. Gnid in händerna med olivolja och rulla, rulla, rulla bullarna som du lägger på en olivoljad skärbräda
Jag försöker göra mig av med alla ”måsten” och krav, det blir ju jul även om man inte städat varenda skrymsle och vrå eller om man ”fuskar” och inte lagar exakt allt till julbordet
Första året vi åkte iväg (Teneriffa) så undrade vi hur barnen skulle ta det, men vi hade med oss en minijulgran i plast, julklappar och till och med grötris som jag kokade till tomtegrötfrukost i lägenheten
Man kan enkelt smaksätta en enkel sockerkaka. Gjorde triss i sockerkakor i går. En var helt vanlig, en blandade jag ner pepparkakskryddor i och den tredje fick saffranssmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.