Finns det något godare än nybakt bröd som fortfarande är varmt så smöret smälter. Jag vet faktiskt inte Och här om veckan slängde jag ihop dem godaste sconesen som passar perfekt till helgens långfrukost
"Med fin skorpa och saftigt inkråm kommer dessa baguetter att bli en succé på frukostbordet eller på ostbrickan till helgens middagar" så står det i introtexten till dom här baguetterna i grundreceptet
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig igen Dela degen i två delar och kavla verje del till en stor rektangelFördela rivet äpple, socker och kanel på varje delRulla ihop degen längs långsidan och lägg med skarven neråt på plåt med bakplåtspapper
Jag skulle göra en liten deg… En liten vetefläta bara för att ha fikabröd för en dag eller två. Fyllningen blev jag dock väldigt nöjd med och kommer använda även till vanliga bullar
Perfekt att ha i frysen som mellanmål till Malvina (och mig själv med förstås). Mättande och näringsrikt med ett lager kokosolja+tahini, bregott+gräddost eller avocado & ägg på
Skölj bovetet och blötlägg det sedan i en skål med vatten några timmar. Jag firar därför nu min första lediga måndag med att äta långfrukost och dricka mängder med te, fortfarande i morgonrocken förstås
En riktigt god vetefläta behöver ingen introduktion. Det räcker med en bild och ett löfte om rikligt med saftig fyllning och nystött kardemumma i degen
Bakverk med nutella brukar ju aldrig bli fel, men denna gången blev jag lite besviken. När det gäller att göra bullar med nutella så är mina favoriter fortfarande dessa nutellagifflar - jag tror dock att jag ska testa att att göra dem som krans nästa gång
Du ersätter samma mängd nötter med samma mängd bovetekorn och mixar i enligt receptet. Jag har fått många frågor om vad man kan ersätta nötter med i raw food-recept
Bovete är en ört, helt glutenfri och nyttig samt med lågt GI-värde. Med en tomatsås smaksatt med örter och vitlök, ett pocherat ägg och chèvre får du ett härligt mustigt mellanting av en risotto och en pytt, full av sydfransk-italienska smaker
Bovetemjöl, särskilt det mörka är gott att baka med och att göra pannkakor med. Testa dig fram och dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet nedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.