Vegolyx med kryddbakad rotselleri
Fröken Dills kök
Fröken Dills kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kryddbakad rotselleri, sellerichips, rostade valnötter, picklade päron, svampbuljong och prästost, 4 port
  • 1 hel rotselleri, ca 650 g 1/2 tsk hel svartpeppar
  • 1/2 tsk hel kummin
  • 1/2 tsk hel anis
  • 2 msk olivolja
  • 25 g rumstempererat smör
  • 1/2 tsk salt
  •  
  • Svampbuljong
  • 40 g torkad svamp, trattkantareller och/eller Karl Johan
  • 1/4 rotselleri 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor 4 timjankvistar
  • 4 rosmarinkvistar 1 1/2 l vatten
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk olivolja
  •  
  • Valnötter
  • 100 g valnötter
  • 1 msk rapsolja
  • flingsalt
  •  
  • Picklade päron
  • 2 fasta päron
  • 1/2 dl ättikssprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 5 lagerblad
  •  
  • Örtolja
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  •  
  • Sellerichips
  • 150 g rotselleri
  • rapsolja att fritera i
  • 1 krm salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.