Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska och med både grönkål och brysselkål. Jag tycker att pajen passar förträffligt påjulbordet också, både för vegetarianer och andra
Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
PåJulbordet. Jag brukar ju laga ett väldigt grönt julbord med fokus på mycket grönsaker. Den senaste veckan har instagram fullständigt svämmat över av hasselbackpotatis och någonstans i bakhuvudet hade jag en bild av en pumpa som var tillagad på samma sätt
Fyll en stor kastrull med vatten, lägg i lök, morrötter, vitlök och salt. Revbensspjäll hör julen till, och i detta receptet så förkokas dom tjocka fina revbenen ett par timmar innan dom får glaze på sig och läggs på grillen
Tillsätt lök, vitlök och kryddor, och fräs påmedelvärme till löken börjar mjukna. Pasta med hemlagad tomatsås är inte för inte en av familjens favoriträtter, och den kommer alltid vara vanligt förekommande
Riv skalet på en av apelsinerna och blanda med honung, rapsolja, lite salt och vitpeppar. Filea apelsinen och blanda filéerna medbrysselkålen och vinägretten
Ingredienser Portioner. 4 390 g stora vita bönor 2 1/2 dl vispgrädde ca 7 dl pasta (gärna penne) 7 dl motsvarar ca 280 g 2 förp mozzarella (à 125 g) 200 g frysta haricots verts Att ha hemma 6 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl chilisås 1 tsk oregano Lägg till i inköpslistan
till och med barnen verkar ha tröttnat på snön. Det kanske är att göra det lite väl enkelt för sig, att ta min gamla favoritsoppa , och bulka upp den med bönor
* Låt puttra tillsammans med fintärnad skinka, halländsk grönkål och sist smulas osten i. * Lägg fyllning på pannkakan och vik ihop och lägg i en smord, eldfast form
Syftet med den här resan var, till skillnad från den till Hong Kong och Singapore i september (som jag för övrigt ska skriva ett inlägg om också, det har vara varit väldigt mycket att göra sedan vi kom hem, så det har inte riktigt blivit av ännu…), snarare semester än bloggjobb och att käka på varenda fancy vegohak i hela staden
Blomkålstimbal med parmesanJag gillar att ha några vegetariska alternativ påjulbordet. * Koka blomkålen mjuk (ca 15 min)* Mixa den med alla kryddor och grädde samt ostar till en ganska slät smet* Rör i ägg snabbt* Smält smör i botten på en liten form (ca 5 dl), lägg gärna ett par kokta sparrisar eller några basilikablad i botten. * Fyll en större form med hett vatten, sätt den lilla formen i den stora och sätt in i ugnen (smartast är att fylla på vattnet inne i ugnen) - ett så kallat Bain de Marie* Baka i 150 grader i cirka en timme* Ta ut den, doppa den snabbt i varmt vatten och dra en kniv längs ändarna* Vänd den upp och ned på ett snyggt fat (nu syns det vackra om du lagt ett par sparrisar eller blad där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.