Jag spyr på bleka, vattniga och läskiga tomater som ligger och stirrar i grönsaksdisken. Kan man så tycker jag att man ska försöka hålla sig till ekologiska tomater och solmogna
Herre gud, vad mat det kan bli över när man gör buffé. Vi firade 18-åringen här i veckan. Han tog studenten och då ska man käka buffé och dricka bubbel
Blanda aktiv surdeg, skållade dinkelgryn, vatten och sirap i en köksassistent eller bakmaskin och tillsätt mjölet, låt degen går ett par varv och låt sedan allt vila i ca 30 minuter. Upprepa denna proceduren ytterligare 2 gånger med ca 30 minuters mellanrum. Låt sedan degen fortsätta att jäsa i ca 3-4 timmar, beroende på hur aktiv din surdeg är. Brödet förvaras sedan bäst inrullad i en handduk i upp till 3 dagar. Vet du att du inte kommer att hinna äta upp bröden inom 3 dagar, så går det bra att frysa dem direkt efter det har svalnat. ca 30 minuters mellan
2 dl mjölk1 dl socker½ tsk salt1 pkt jäst för söt deg3 dl manitoba cream /vetemjöl special (går även bra med vanligt mjöl)2 vispade ägg190 g rumstempererat smör2 msk vaniljsocker eller lite stött kardeumma om man föredrar det. Rör om och tillsätt 3 dl av mjölet. Låt smeten vila under plast eller bakduk i 30 min. 1½ skiva vitt toastbröd + 1 msk sockerca 130 g smör, rumstempererat. ca 3 dl florsocker. 2 dl mjölk1 dl socker½ tsk salt1 pkt jäst för söt deg3 dl manitoba cream /vetemjöl special (går även bra med vanligt mjöl)2 vispade ägg190 g rumstempererat smör2 msk vaniljsocker eller lite stött kardeumma om man föredrar det. Rör om och tillsätt 3 dl av mjölet. Låt smeten vila under plast eller bakduk i 30 min. 1½ skiva vitt toastbröd + 1 msk sockerca 130 g smör, rumstempererat. ca 3 dl florsocker. 3 dl manitoba cream. ca 130 g smör, rumstempererat. ca 3 dl florsocker. ca 130 g smör, rumstempererat. ca 3 dl florsocker
Den här veckomenyn har jag redan lagt ut i det här inlägget. Jag separerar nu bara ut själva veckomenyn från uppstartsinlägget så att det i framtiden är lättare hitta bland andra numrerade menyer
Använd dem rak av eller plocka från dem och sätt ihop din egen veckomeny. Dags för veckomenynr 5 och den sista för den här gången. Veckomenynr 1 – tema middagar. Veckomenynr 2 – tema frukost. Veckomenynr3 – tema middag. Veckomenynr 4 – tema middag. Veckomenynr 5 – middagar från mina favoriter bland Sveriges matbloggare. Dag 3. Inlägget Veckomenynr 5 – tema middag dök först upp på
2 stora koppar basilikablad 2 msk pinjenötter 2 klyftor vitlök (gärna färsk) någon nypa flingsalt 1/2 kopp nyriven parmesan 2 msk nyriven pecorino 1/2 kopp olivolja 3 msk rumstempererat smör (1-2 msk pastavatten - blandas ut i peston precis innan den blandas med exempelvis pasta) Gör så här. 3. 2 stora koppar basilikablad 2 msk pinjenötter 2 klyftor vitlök (gärna färsk) någon nypa flingsalt 1/2 kopp nyriven parmesan 2 msk nyriven pecorino 1/2 kopp olivolja 3 msk rumstempererat smör (1-2 msk pastavatten - blandas ut i peston precis innan den blandas med exempelvis pasta) Gör så här
Om veckomenyerna…. Chili- och limekyckling med bönröra. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
Om veckomenyerna…. Servera med fullkornris/råris eller quinoa och en god sallad. Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.