Vin de Gris de Cigare 2016, Bonny Doon, Kalifornien, USA, nr 90571, 149 kr. Rosévin med friskhet och fräsch framtoning kombinerat med en örtighet som ger karaktär och ryggrad åt vinet
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Detta kan vara en gammal goding eller ett nytt experiment, men ett gott bröd som jag tror kommer gå hem hos er alla
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. Idag är det inte tillåtet - det är ju köttfri måndag - men andra dagar kan man ex vis bjuda lufttorkad skinka eller något annat kallskuret till
Är ni lite nyfikna på LCHF men inte riktigt vet var ni ska börja, eller om det passar er, ja, då kan denna veckans matsedel vara en liten hjälp på vägen för att testa något nytt eller kanske komma igång
Skär fänkålen i strimlor. Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
rekommenderar varmt Pangasiusfile som är helt underbar. 400 g fiskfile (kanske inte torsk just nu). Tina fisken (om fryst) så den kan skäras i bitar, lägg dessa i en smord form och "förkoka" 10 minuter i 225 grader
Det blir lätt så när man som bakbloggare förbereder inför "fikadagar" flera veckor innan. Och jag förstår varför, att lägga till marsipan och sylt blev verkligen en vinnande smakkombination
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Sen ett litet tips på en god och enkel vegetarisk rätt som jag kommer att göra fler gånger. Idag är det iallafall tisdag och vi har fnulat på veckans matsedel
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.