Och nu tog denna sommarens semester slut. Koka pastan nästan färdig och lägg i fänkålen sista minutenoch spola sedan av direkt med kallt vatten och häll i en stor bunke
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med ochutan kött ochdessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Höj sedan värmen och ha i chili, fänkålsfrön och kummin och fräs med en minut till. Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Idag tänkte jag bjuda på denna vegetariska lasagne som är väldigt krämig och god men utan den klassiska bechamelsåsen som jag inte tycker är speciellt god så i denna lasagne gjorde jag en krämig sås på kålrot, bönor, tomat, grädde och créme fraiche och massa gott
Men innan dess är det såklart dags för ännu ett vegetariskt recept och denna gång blir det piroger gjorda på glutenfri smördeg och en krämig sötpotatisfyllning
Låt stå några minuter för att "sätta sig" och servera sedan med sallad. Jag kan aldrig låta bli att gå in i olika delikatessbutiker när jag är på något nytt ställe
När potatisen är klar (känn med sticka) ta ut dem ur ugnen och skär ett kryss på varje potatis. Nu är det åter jobbvecka och jag drar igång veckan med ett vegetariskt recept, precis som vanligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.