1 tsk svartpeppar. Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Dagens recept är just nu ett av mina favoritrecept, det blev så himla gott. Tanken var att försöka göra en nyttigare version av "Snickers" men det här blev så mycket bättre
Min man var hemma i Stockholm i ett ärende tidigare i veckan, och passade då på att titta in hos Sandströms för att köpa några av deras merguez, samt några fänkålskryddade salsiccias
Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
När jag läste receptet tyckte jag att det verkade lite simpelt och udda att blanda pasta med stekt vitkål, lök och crème fraiche men det blev en supergod kombination
Tänk att kunna baka smaskiga sötsaker utan vitt socker och med proteinrika svarta bönor i. De blev verkligen fantastiskt goda och just bönorna ger en extra touch till smaken, som jag skulle vilja kalla för friskt nyttig
– I onsdags blev det en av mina favoriter. På torsdagen blev det Spaghetti med tomater & halloumi. Där ska världen ledare komma överens om hur den globala uppvärmningen ska minska
4 portioner200g risnudlar jag hade bara äggnudlar hemma så jag tog det istället)2 vitlöksklyftor15 cm purjolök1 burk böngroddar 4 st kycklingfilér (kycklingen kan bytas ut mot fläsk- el nötkött om man hellre vill det)1 msk olja1 brocolibukett1 stor morot5-6 champinjoner1 paprika1 burk minimajs3 ägg1 lime½ tsk sambal oelek2 msk oystersåssalt o pepparKoka nudlarna enligt förpackningen, jag drog ner 1 minut av koktiden vilket blev bra. 1 burk minimajs
Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
SOYAMARINERAD LAXSASHIMI MED SESAMFRÖN, CITRONMAJONÄS OCH PICKLAD GURKA 4 pers ca 1 tim ink marinering 600 g fin lax i fyra bitar (ska ha varit fryst i minst två dagar innan du tillagar den) 1 dl japansk soya 2 msk mirin japanskt risvin 1 msk socker 1 dl blandade sesamfrön 1 skalad och fint skivad gurka 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 1/2 fint skivad röd chili en nypa salt 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 2
5 dl socker1 tsk kanel1 tsk kardemummaBlanda ihop alltihop till en jämn gegga"Min fyllning" (måtten är cirkaangivelser. Jag körde min cirka 10 minuter i hushållsassistenten. Pensla med uppvispat äggGrädda i 225 grader i cirka 5-8 minuter. Jag gräddade mina cirka 6 minuter, de ska precis få färg för att inte bli för torra, dock ska jag nog förlänga tiden med 1/2 - 1 minut nästa gång, vissa var på gränsen till degiga i mitten. Bullarna blev väldigt stora, och kan nog utan problem kavlas ut till 60 bullar på en sats i ställetVarianten med mandelmassa smakade precis som pågens saffransgifflar - mums
Jag kokade en sås på en rejäl bit ädelost och några deciliter vispgrädde med lite köttfond och lite färskmalen svartpeppar och till detta tog vi julskinkan som tärnades fint och fick stekas för att få lite färg och sedan strösslas på tallriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.