När vi nyligen var ute på en liten minisemestertripp till Västergötland och strosade i hamnen i Mariestad, passade vi också på att köpa fantastiskt fin varmröktsik i ett av hamnstånden
Idag blev det varmrökt lax med färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigtoch häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Fyll pajskalet med blandningen och strö över resten av osten. I mitt fall är det vegoskinka förstås men även om du äter ”vanlig” kommer här ett tips på vad du kan göra med biten som är över
Servera såsen till varmrökt fisk, kokta ägg, sallad, tomater, gurka, ost och dill. Rör ut senapen med vinägern och blanda ner dill, majonnäs och grädde
Fiskhandlaren förstod genast katastrofen som var i sikte, log lite finurligt och sa att han ju hade köpt lite kräftor som han och frugan skulle ha som förrätt till kvällen och att jag minsann kunde få en av dem
Varmrökt lax fick sällskap av Erik Lallerstedts limeaioli och en krämig avokadosallad. I dag fixade jag till en snabb middag till mig och maken med det jag hade hemma
(Man kan ta vad som passar en bäst egentligen, annat som jag tycker är gott i sallad är snabbstekta haricot verts, färska sockerärtor eller sugar snaps, alfa-alfagroddar, tärnad nektarin/persika, tärnad mango
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.