Varm färskpotatissallad med aioli
aktamat
aktamat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner Om en rätt kräver mycket pyssel så ska den också leverera mycket smak. Det gör gudskelov den här salladen. Dessutom kan du gärna tillaga potatisen dagen före, täcka över noga och kyla. Men läs igenom receptet noga så att du kan planera de olika momenten.
  • 800 g små potatisar
  • 2 stjälkar blekselleri
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk finstrimlad
  • 1 msk finstrimlad dragon
  • 200 g sockerärter
  • 4 ägg KOKSPAD
  • 1 liter grönsak
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 1 stor vitlöksklyfta, skalad och lätt krossad
  • ¾ tsk torkad eller
  • 1 stor kvist rosmarin
  • 1 tsk repad citrontimjan eller några strimlor tunt citronskal¼ g (½ pkt) saffran
  • 1 kg musslor med skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja (lite finstrimlade grönsaker)
  • 1 dl oekat torrt vitt vin
  •  
  • DRESSING

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.