4 portioner
Om en rätt kräver mycket pyssel så ska den också leverera mycket smak. Det gör gudskelov den här salladen. Dessutom kan du gärna tillaga potatisen dagen före, täcka över noga och kyla. Men läs igenom receptet noga så att du kan planera de olika momenten.
800 g
små potatisar
2 stjälkar
blekselleri
nymalen svartpeppar
1 msk
finstrimlad
1 msk
finstrimlad dragon
200 g
sockerärter
4 ägg
KOKSPAD
1 liter
grönsak
2 dl
torrt vitt vin
2
lagerblad
1 stor
vitlöksklyfta, skalad och lätt krossad
¾ tsk
torkad eller
1 stor
kvist rosmarin
1 tsk
repad citrontimjan eller några strimlor tunt citronskal¼ g (½ pkt) saffran
Det bästa matmässigt med hösten är för min del att den älskade vanliga potatisen kommer tillbaka. En mjölig potatis kokt med mycket salt som fortfarande ryker när man delar den med gaffeln, det kan jag äta rakt av - utan något till och tycker att smaken är ljuvlig
Använd den som tillbehör till en potatissallad som här, blanda medvarm kokt färskpotatis som tillbehör till en färsbiff eller annat kött, doppa kräftor i röran eller bred ut den på en bit bröd
Varm Lammsallad med Paprika och Örter. Lägg upp den varma lammröran i mitten och klicka över aiolin. Vi äter inte så ofta sallad, mer än som ett litet tillbehör till varmrätten
Prova med sticka. Blanda vitvinsvinäger, olja, senap och socker väl till en vinägrett. Skala och hacka lökarna fint och vänd ner i vinägretten och låt marinera minst 10 minuter
Jag gjorde en väldigt smarrig varm smörgåstårta förra helgen. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
Krydda med peppar. Blanda allt med creme fraiché och den hackad skinkan. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor 2 paket bacon
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar
Blanda med skinkost, Creme Fraiche och smaka av med salt och peppar. Varmrätt. Avsluta med det sista brödet, halverade körsbärstomater och den rivna osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.