Nu är det ett nytt år igen snart och dettaåret som varit har det hänt mycket, som tur är så kan jag gå tillbaka på bloggen och kolla… minnet är bra men kort
Smörj en bakform med lite olja. Önskar du dig ett riktigt gott & saftigt bröd till jul som är snabbt och enkelt att baka- då är detta receptet perfekt för dig
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Varför det. Jag insåg att det bästa jag kan göra med äggvitorna är att använda dem till fisk. Här i stan finns tråkigt nog inte utrymme för en sådan, på vår mikroskopiska radhustomt
Idag bakade jag årets första lussebullar. Eftersom jag tycker att det receptet jag brukar använda blir väldigt bra så vill jag såklart dela med mig av det
Härligt saftiga blir de också i lergryta tillsammans med en läcker sås. Vill du ha dem ännu saftigare, så att köttet nästan faller isär kan du förkoka revbensspjällen i buljong för att sedan pensla dem med glaze och grilla eller steka i ugn
Sedan har jag inte följt dieten till punkt och pricka, tex gör jag mig ibland en smoothie med banan och söta frukter ska man ju tydligen inte äta men jag vill inte att det ska bli extremt, då tröttnar jag bara
Saftig råglimpa - Ett snabbt och lättbakat bröd med bikarbonat. Arbeta ihop degen för hand med tex. 4 dl fil, valfri fetthalt. 4 dl fil, valfri fetthalt
Pudra insidan med vetemjöl (se till att det blir ordentligt gjort så att degen inte fastnar). Nu verkar det som om min envishet äntligen har gett resultat, för denna gång lyckades jag få till ett surdegsbröd som inte bara gick att äta, utan som dessutom smakade riktigt bra
Men inte så mycket sirap att det blir ett sött bröd, man kan bara ana den om man vet om den, och inte heller så mycket att det blev trögjäst (ingen vanlig jäst i det här brödet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.