Som på kinarestaurang, fast hemma. ) 4 port. 400 g strimlad kycklingfilé1 dl vetemjöl1 gul paprika, strimlad1 röd lök, strimlad1 tsk riven ingefära1 liten burk ananas i bitar
Jag gillar att baka något istället för blomma när man ska besöka någon. Så även denna gång när jag och barnen skulle hälsa på deras farmor och farfar idag bakade jag
50 g jäst50 g smör2 + 3 dl vatten1 tsk salt1 msk vit sirap eller 1 msk socker (bara till för jäsningen)2 dl havregryn5 dl rågsiktca 7 dl vetemjöl specialUgn
I vårt avlånga land står falukorven på de allra flesta familjers matsedel. Här är en smarrig variant på ugnsgratinerad falukorv med vitlök, tomat och oregano
Enligt tradition, så har även vi bakat lite lussekatter inför imorgon. Jag bakar alltid mina med kesella och vetemjöl special, för då blir de extra saftiga och goda
Fyllningen tar i och för sig inte särskilt lång tid att koka ihop, men nu när ungefär hälften av all köksutrustning är nedpackad i flyttkartonger är jag tacksam över varje minut som jag kan spara in på vardagssysslorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.