Härligt med helg snart, och plusgrader. Solen har värmt ansiktet för första gången på flera månader, och varje år när den gör det för första gången så blir man påmind om att det faktiskt kommer att bli en vår och sommar i år också
Snabblagat, sunt och enkelt. När det smält samman, tillsätt havregrynen och låt det steka med en stund tills grynen fått lite färg och blivit lite rostat
Toppa med färsk skuren frukt och servera med vaniljyoghurt eller fruktsoppa. Smaksätt risgrynsgröt, kall eller ljummen, hemkokt eller färdigköpt, med lite vanilj och socker om det behövs
Och trevligt. Och roligt. Och ja, alldeles, alldeles underbart faktiskt. Och här kommer det, på begäran. Blanda allt och tryck ut i en form, gärna en med hög, veckad kant
Raw Vaniljyoghurt ca. Basen är god som den är och påminner då mest om filmjölk som ”surnar” och blir lite spritsig om man låter den stå några dagar i kylen när den är klar
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.